2010. május 12., szerda

Peyote minták...

No kicsit monologizálok...
Amikor a peyote mintáimat terveztem, azt gondoltam, hogy csak az etsyre pakolom, mert mi magyarok ugyi leleményesek vagyunk és fizetni úgysem szeretnénk, amiért nem muszáj :)))
Köszönöm annak a pár embernek aki rácáfolt! Katucsi Te voltál az első! puszi érte!!!
Hihetetlenül jólesett, hogy páran megkerestetek és kértétek ne kelljen az etsyn regisztrálni emiatt.
A bizalmam pont miattatok épült fel.
Tudom, hogy aki a világhálóra pakol fel mintákat és ékszereket, az számol azzal,hogy lemásolják, nem vagyok naív, tudtam ezt.
Sőőőőt, ha az ékszereim inspirálnak vkit annak nagyon örülök, ha megköszöni nekem akkor még vidulok is!
De annyi jogom, gondolom van, hogy kifejtem rosszul esett, hogy több mint 50 ingyenes ajándék mintám mellett, volt aki simán lemásolta a fizetős mintáimat! Mért nem írt,mért nem kért meg??
Tudom ezután is lesznek erre példák. Amikor az etsyre felpakoltam, többen jeleztétek,hogy kisebb méretben kéne feltenni, mert leszámolható. DE az etsyn ez a szokás...... úgy gondoltam, aki le akarja másolni, felnagyítja és lemásolja. Aki meg nem akarja lemásolni, hanem megtisztel a vásárlással, őt meg én tisztelem meg a bizalmammal.
No most megcsináltam végre a meskán is a mintaboltomat. Ugyanakkora mintákat, ugyanazzal a bizalommal. :) Viszont jóval kedvezőbb áron... :)
Ahogy időm engedi átkerülnek a minták, bár a hátterüket meg kell vátoztatnom a meskaszabályzat miatt, ez egy kis időbe telik.
Köszönöm ha jöttök hozzám!
Szeretnék mintákat csinálni az ékszereimről, de totál időhiánnyal küszködöm.
Vagy osztódnom kéne, vagy leszoknom az alvásról újra... :)
Kedves gyöngyös lányok bőrös megrendeléseivel foglalom el magam :))))
Ezt is köszönöm. Hihetetlen, hogy visszahoztátok nekem a szakmámat. :)

11 megjegyzés:

Bogi írta...

Én mindig csodáltam azokat az embereket, akik megfűznek egy vagy több peyote karkötőt. Szép, szép, de nekem 4 nap volt egy karkötő, és nagyon untam már. Amúgy több száz ingyenes minta van a neten... mi a buli abban, hogy a fizetőset ingyen lenézi valaki?

Zsuzsi, jó hogy vagy, tényleg, köszönöm én a magam részéről a létezésedet. :-) Az ékszereid, meg a bőreid is inspirálnak folyamatosan.
(Jó lenne egyszer eljutni megint Pestre tanfolyni, csak épp időm nincs, vagy gyerekfelügyelet. Nem jössz egyszer Fehérvárra? ;) )

Norita írta...

Sajnos a netes gyakran történik ilyesmi... sok olyan ember van aki nem becsületes...

De ne csüggedj, a gyönyörűszép mintáidat megveszik így is majd sokan!

Amúgy jót mosolyogtam, hogy egy rugóra jár az agyunk... én is pont a hét elején írtam arról, hogy a magyar gyönygösöknek is elérhetővé teszem a mintáimat...:o)

Engem sokszor inspirálsz, nagyon szeretem a munkáidat! És ezt KÖSZÖNÖM!!! Csak így tovább!

Panka gyöngye írta...

Gondolkodtam írjak e,végül is mért ne!Van véleményem:)Én a gyöngyösök azt a táborát gyarapítom,akik általában ha valami megtetszik,azt képről megfűzőm.Jobban elmegyek rajtuk,mint a leírásokon.Ez most baj,nem baj,döntse el ki-ki:)Sokat tanultam,az alatt az idő alatt,amikor a Bilobás ékszereket fűztem:)Saját kútfőből rájönni,mi merre,hogyan tovább.Visszaélni,még nem éltem vissza velük,legalább is igyekszem etikus maradni másokkal,veletek szemben.A meskára is igyekszem olyan dolgokat feltölteni,amit magaménak érzek.Persze pl.van fenn egy Bilobás fülim,apró módosítással,ami szerintem szintén nem túl etikus!Sokan kedveljük az ingyenes mintákat,amiből egyre kevesebb van:(És szerintem ez egyenesen arányos a visszaélésekkel,sajnos:(
Annyit még,hogy imádom,amit csinálsz mind gyöngyben,mind bőrben,mind kettőt egyben:)Úgyhogy fel a fejjel!Köszönöm a sok gyönyörűséget,amiket feltöltesz,mindegyikből csak tanulhatunk!Panka

Unknown írta...

Zsuzsi,
csodásakat tervezel, ne keserítsen, hogy vannak akik másolják. Mindig is lesznek. De többen lesznek azok, akik elismernek azáltal, hogy vagy megveszik a mintáidat, vagy engedélyt kérnek a használatukra és közzé teszik, hogy a te mintád alapján dolgoztak.
Hasonló cipőben járunk egyébként. Én is árulok Etsy-n is és eleinte megfordult a fejemben, hogy ugyan miért venné meg bárki a mintát amikor lementhető a kép is. De meg kell, hogy mondjam, nagyon kellemesen csalódtam. Úgy tűnik, hogy más országokban inkább van hagyománya annak, hogy megvesznek egy-egy mintát, ötletet, mint itthon. (Csak mellékesen jegyzem meg, hogy feltöltöttem az egyik itthoni aukciós oldalra az egyik mintámat, hogy egyáltalán van-e rá érdeklődő. 1 Ft-ról indult, minimál ár nélkül. Egy hét alatt 8-an nézték meg, és senki nem licitált rá...)
Úgyhogy fel a fejjel, mindig is lesznek, akik elismerik a tudásod, tehetséged és megtisztelnek azzal, hogy nem lopják a mintádat :)
Viki (FDEkszer)

Vigh Erika írta...

Szia Zsuzsi!
Azok közt vagy,akik az ige-igen elismertek közt vannak,mert van ötletük is gyönyörűen is dolgoznak.
Én is egyike vagyok azoknak,akiket minden szívbaj nélkül lenyúlnak.
Az ellen tényleg nem lehet mit tenni,mert ebben az országban 40 éven át egy olyan rendszer működött,amit a lopáson alapítottak.
Szerintem is elég lenne,ha legalább annyit odaírnának a "munkájuk" alá,hogy köszönöm annak,akitől úgymond az ötletet vettem.Úgy sem tehetünk semmit,de legalább nem érezné fenékbe billentve magát az ember.Habár,lehet,hogy ez még cinikusabb dolog lenne:megkérdezésed nélkül lenyúlnak,azán megköszönik!

Sviro (Ildi) írta...

Én azon táborba tartozom, akik hezitálnak. Őszintén mondom, komoly kísértésbe estem az etsy-t nézegetve. Rajzfilmekbe illő jelenet, mikor az ember angyali énje sóvárog valamiért, az ördög pedig győzköd, hogy ugyan már, mit számít az, ha lemásolod. Végül győzött az angyal és nem tettem meg, bár meg voltam győződve róla, ha elmesélném, kiröhögnének érte. De a mai nap bebizonyította, hogy megéri etikusnak lenni és a türelem, ha nem is rózsát, de mintát terem. Jártam a meskán, vásároltam :) El nem tudom mondani, mit éreztem, mikor megláttam Leo, Fred és Tomot. Ezúton is köszönöm!

Liza írta...

Örülök, hogy létrehoztad ezt a boltot, nagyon tetszettek az Etsyn a mintáid, de maga az Etsy nem volt igazán szimpatikus. Gondoltam megkereslek majd más megoldásért, erre itt van. Ha szűnik az elhavazódásom, akkor jövök majd :)
És igen, más mintáidnak is örülnék én is!

vezsuzsi írta...

Sziasztok!

Köszönöm a szavaitokat!

Figyeljetek én imádom amikor egy ékszeremet, több változatban,színvariációban látom viszont! Imádom ahogy születnek kis klónjaim :))))
és különféle renitens :) változatai az ékszereimnek.
Egyedül a több ,mint 50 ingyenes minta melletti megkérdezés nélküli peyote lefűzés esett rosszul.
Viszont köszönöm mindenkinek aki megkeresett amiatt,hogy szeretné magának,hogy is lehetne ezt??
Volt aki lefűzte a lánykájának és utána kérdezte meg ,hogy felteheti-e a blogjába. Hihetetlenül jólesett,hogy megkérdezte! Apróság,de mégis mekkora különbség!!!

Gyöngymágus: írta...

Zsuzsi, teljesen igazad van, érthető hogy rosszul esik az ilyesmi. És igazán unikum vagy a sok ingyenes, csodás mintáddal, nekem abszolút példaértékű.
Nagyon fontos, amit még multicégnél dolgozva tanultam meg, hogy az igazi nagysággal együtt jár, hogy a szakmabeliek utánoznak, koppintanak. Mert az azt jelenti, hogy élen jársz :)

kataka írta...

Szia Vezsuzsi!

Rendszeres olvasója vagyok a blogodnak, nagyon tetszika kreativitásod! Az is, hogy
továbbfejlesztesz alapötleteket és újabbnál újabb technikákkal követsz el nagyszerű dolgokat, ami pl. nekem soha eszembe nem jutott volna. A fizetős mintáidat egyszer sikerült végigfutnom, hatalmas gratula a termékenységedért! Megtetszett egy bárányos minta, amit szeretnék megfűzni a Hugomnak, aki birkamániás, még a diplomáját is ebből írta. Meg szeretném vásárolni ezt a mintát, ha lehetséges, így regisztráció nélkül.
A legújabb munkámat te inspiráltad, ezt a blogomban is feltüntettem, itt is szeretnék érte köszönetet mondani!
Kata

katucsi írta...

Sajnos ezt a világot éljük,de azért jó látni,hogy vannak emberek,akiknek természetes a "kérem" és a "köszönöm"!
Én is nagyon KÖSZÖNÖM, hogy vagy, és hogy a mintáid vannak!!!